Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/clients/client0/web2/web/bin/produkty.php on line 128

Lihoměr s teploměrem 0-90% 26 cm

Úvod   »   Dům a zahrada   »   Bydlení a doplňky   »   Kuchyně   »   Kuchyňské náčiní   »   Lihoměr s teploměrem 0-90% 26 cm
Lihoměr s teploměrem 0-90% 26 cm

(0 hlasů)

Lihoměr s teploměrem 0-90% 26 cm

Cena: 182,00 Kč
DO OBCHODU

Lihoměr s teploměrem - orientační III 0-90% obj., děl.stupnice 2%.
Stupnice je vyměřena v objemových procentech, při teplotě 20°C, rozsah tepl. stupnice 3-30°C děl. 1°C. 
Lihoměr je měřidlo pro určení % alkoholu ve vodných roztocích v objemových %, udávající počet mililitrů ethalonu (ethylalkoholu) ve 100 ml roztoku s vodou. Stupnice je vyměřena v teplotě 20 °C. Měřící rozsah je 0 – 100 %.
Použití: Pro měření lihových roztoků, např. zjišťování obj. procent lihu v destilátu, ředění lihu pro různou potřebu. Smí být použit pouze do 35°C a skladován do 40°C.
Postup při měření obsahu alkholu:
Do odměrného válce nalijte kvas nebo alkohol, pomoci teploměru zjistěte teplotu tekutiny ( ideální teplota je 20° C) následně ponořte do odměrné nádoby alkoholometr a hodnota kterou naměříte je procento alkoholu. Pokud má tekutina jinou teplotu je potřeba procento alkoholu dopočítat pomocí tabulek. 
Základním předpokladem dobrého kvasu, tedy výtěžnosti z kvasu, je vyzrálost ovoce použitého pro přípravu kvasu. Vyzrálé ovoce má největší obsah zkvasitelného cukru, lehce se rozpadá a dobře kvasí. Do kvasu zásadně nepřidáváme ovoce nahnilé, plesnivé a nezralé! Vyzrálé, čisté, stopek zbavené ovoce rozmělníme a naplníme jím připravené nádoby asi do 2/3 objemu. Rozmělněním ovoce dosáhneme rychlého uvolnění šťávy z ovoce, zabráníme růstu bakterií, které by odebraly kvasinkám zkvasitelné cukry. Kvasinka se totiž množí mnohem pomaleji než bakterie a má-li možnost rychlejšího přístupu k cukrům obsaženým v ovocné šťávě, vytváří rychleji a ve větším množství líh. Líh naopak brání rozmnožování nežádoucích bakterií a mikroorganismů a proto doporučuji kvasné nádoby před naplněním kvasem vysířit zapálením plátkové síry /lze koupit v drogerii/. A to je zásadní princip přípravy dobrého a lihovitého kvasu! Vyjádřeno vzorcem Gay-Lussacovy rovnice lihového kvašení: C6H12O6 = 2C2H5OH + 2CO2, cukr, ethanol, oxid uhličitý, 100g, 51,1g, 48,8g, + kvasinky případně enzymy (Pasteur) 

Obchod:
vmd-drogerie.cz
Výrobce:
Schneider Cz
hmotnost:
0.02kg
Distribuce:
CZ
Dostupnost:
skladem

Vybrané Značky